Renovatieschoor

Bij renovatie van huizen (bijv. de aanbouw van een veranda) dient het metselwerk ondersteund te worden. Tot nu toe gebeurde dit door een balk die rust op twee stempels aan weerszijden van de buitenmuur. Deze ondersteuningswijze is arbeidsintensief omdat men met twee personen moet werken. Bovendien moet het metselwerk achteraf hersteld worden.
De “renovatieschoor” kan door een persoon bediend worden dankzij het hefboomprincipe. Bij het gebruik van de stempelwip wordt het metselwerk niet beschadigd en achteraf herstellen is daarom overbodig.
De “renovatieschoor” is een uitkomst voor de alleenwerkende aannemer. Voor het ondersteunen van metselwerk zijn nu geen extra mensen nodig. Daardoor wordt de planning eenvoudiger en ligt een aanmerkelijke tijds- en geldbesparing binnen handbereik.

Werking:
• Na het wegslijpen van de voeg kan de lepel van de “renovatieschoor” worden ingeschoven. Deze lepel is verbonden met een horizontaal H-profiel dat rust op de bijbehorende schroefstempel. Aan het eind van het H-profiel bevinden zich parallel aan de eerder genoemde stempel twee in elkaar geschoven buizen die ten opzichte van elkaar versteld kunnen worden door middel van een gatenpatroon.
• Ten einde de gewenste ondersteuning te verkrijgen worden de buisprofielen aan elkaar gekoppeld door de gaten van binnen - en buitenbuis aan elkaar te koppelen door een pen. Vervolgens drukt men de schroefstempel omhoog door middel van de daartoe aangebrachte oren zodat de lepel een opwaartse kracht ondergaat ten gevolge van trek in de buizen en druk in de schroefstempel. De constructie kan ontmanteld worden door de oren van de schroefstempel weer terug te draaien
Technische kenmerken:
• Min. lengte 1950 mm
• Max. lengte 3150 mm
• Max. belasting ingschoven 1140 kg
• Max. belasting uitgeschoven 825 kg
• Afstand tussen gevel en stempel 250 mm

Offerte aanvragen