Ventilatoren 230 V

  • Voor het koelen en ventileren van grote ruimten.
  • Ventilatoren met grote luchtverplaatsing voor het wegblazen van¬†niet explosieve gassen,¬†lasdampen.
  • 6000m3/uur luchtverplaatsing

Ventilatoren.

Goed ventileren is belangrijk voor een prettig werkklimaat.

Drogen m.b.v. ventilators:

  • De lucht wordt in beweging gehouden zodat het vocht op een natuurlijke manier kan verdampen en er geen hoeken ontstaan waar zich vocht kan ophopen.
  • Door de inzet van een bouwdroger samen met een ventilator wordt het uitdampen van het te drogen materiaal versterkt en op deze manier gaat de capillaire werking in het materiaal niet verloren, zoals kan gebeuren bij droging d.m.v. verwarming.

Bij grote ruimten met vochtproblemen worden vaak grote axiaal ventilatoren opgesteld om zo veel lucht te circuleren. Bij het drogen van landbouw-producten, zoals graan en aardappelen, moet veel weerstand overwonnen worden zodat men daar een centrifugale of radiale ventilator inzet.

Verwarmen m.b.v. ventilatoren:

  • Door de warme lucht over een grote oppervlakte te verspreiden, denk hierbij aan verdeling over verschillende ruimten. Hiervoor worden radiaal ventilatoren gebruikt omdat veel druk nodig is om de lucht te verdelen.
  • Door bij hoge ruimten de warme lucht die opstijgt weer naar beneden te drukken, om brandstof te besparen maar ook om een goede luchtcirculatie te realiseren.

Koelen m.b.v. een ventilator:

Door luchtverplaatsing kan het vocht beter en sneller verdampen van de huid van de werkende mens, waardoor er een verkoelend effect optreedt.
Ook kan warme lucht afgevoerd cq koelere lucht toegevoerd worden in een ruimte.

Ontluchten/beluchten m.b.v. ventilatoren:

Afvoeren om giftige dampen, stof en andere schadelijke stoffen af te voeren of om veel verse lucht toe te voeren, om zo een veilige werkplek te kunnen garanderen.

Stofafzuiging/opvang m.b.v. ventilatoren:

  • Stofafzuiging geeft minder overlast en rommel
  • Stofafzuiging verhoogt de productiviteit door de betere werkomstandigheden

Welk apparaat:
Om veel lucht te verplaatsen maken we gebruik van axiaal ventilatoren met over het algemeen een hoge luchtopbrengst, maar met weinig druk zodat hierop een beperkt aantal slangen kan worden aangesloten. Hierbij kunt u denken aan de TTV7000.

Offerte aanvragen